Julbord på Bo Pensionat torsdag 29/11

Hej skådarvänner med era respektive!

Skådaråret avslutas som brukligt med julbord på Bo Pensionat. Vi samlas där 18:00 för mingel, glögg och betalning av mat och dryck.
När detta är klart ca 18:30 slår vi oss ned och börjar ta för oss av det STF beskriver som ”Det vilda julbordet”:

När vi inte orkar äta mer ca 20:00 -20:30 kommer Henrik Karlsson/N att visa bilder och berätta om ”Yellowstone – världens första nationalpark”

När Yellowstone nationalpark bildades 1872 var det världens första nationalpark. Då som nu är det en enormt bildskön och viltrik plats.
Yellowstone är en av världens mest geotermiskt aktiva platser med mängder av gejsrar, varma källor och andra färggranna geotermiska företeelser.
Landskapet är vilt och vackert med berg, dalar, vattenfall och sjöar och i detta finns en oerhörd rikedom av vilda djur som t.ex. bison, wapitihjortar, gaffelantiloper och björnar.

Henrik Karlsson, född 1968, är fotograf, författare och naturvårdare. Henrik är utbildad biolog och arbetar vid sidan om sin fotografiska verksamhet med natur- och vattenvårdsfrågor. Han är utnämnd till National Geographic Explorer samt medlem i Naturfotograferna/N och PhotoNatura. År 2003 tilldelades han Naturfotografernas/N och Kodaks stipendium. Henrik har också vunnit priser i flera europeiska fototävlingar. Med fokus på att berätta om ekologi, hur djur och andra organismer påverkar varandra och av människan, fotograferar Henrik främst naturen på nordliga breddgrader. Tidigare jobbade Henrik som guide i flera svenska naturreservat och nationalparker. Numera är han är en flitig föreläsare och en uppskattad ledare av fotokurser och workshops. Han leder också fotoresor runt om i världen. År 2011 gav Henrik ut boken Mångfaldens ö – bilder och tankar från Ölands natur på eget förlag och 2017 gavs boken Vilda Norden ut.

Till denna kväll har Douglas Gustafsson diktat:

”Nu när det nalkas slut av november,
man känner att snart mot ljuset vi vänder,

och visst har månaden varit kul,
känslan av rödtrast dröjer kvar över jul.

Så lämpligt att då ses och minnas tillbaka,
över ett dignande julbord och låta sig smaka,

på mängder av underbart härliga rätter
och vid bordet goda vänner, som man värdesätter.

Om magen den pöser? Knäpp upp din kavaj!
Och skåla tillsammans för moltonin i maj.

Till sist vi er önskar God Jul ! Gott Nytt År!
Och att ganska snart åter kryssa ni får.”

Denna begivenhet får vi till ett kraftigt rabatterat pris av 345 kr/person plus dryck. Stort tack till Bo Pensionat för detta!

Anmälan till Bosse via mejl bobird.carlsson@gmail.com eller sms 0702 56 33 91. Helst senast onsdag 28 november.
Varmt välkomna önskar Ghia, Douglas och Bosse!