Filmvisning med Ingemar Lind.

Fredag den 22 oktober kl 18.00 välkomnar vi alla till Ölands folkhögskola, Strömstredtssalen. Då kommer den välkände naturfilmaren Ingemar Lind visa sin film ”Möte med fjällpiparen”. Filmen håller på i ca 30 minuter, och eventet ca 1 timme. Fri entré.

Om filmen skriver Ingemar:

”En film om en av fjällets doldisar, fjällpiparen. Det är uppe på själva kalfjället man skall söka honom. Men han gör inget väsen av sig. Plötsligt bara finns han där. När jag bestämde mig för att göra denna film var det lika mycket själva stämningen som fågeln själv jag var ute efter. Jag ville lyssna till tystnaden. Uppleva ljuset och känna den första aningen av vår. Drömmen var att försöka följa denna fantastiska fågel en hel säsong här uppe i det landskap vi kallar högfjället och som jag lärt mig tycka så mycket om. Och drömmen blev till verklighet. Alla förväntningar infriades och jag fick förmånen att följa honom från uppvaktning, via äggläggningen fram tills dess att ungarna för första gången såg dagens ljus. Jag var där med min kamera och bandspelare. Det blev ett oförglömligt möte, ett möte jag gärna delar med mig av.”