Aktiviteter/Program 2020


OBS! OBS! OBS!


Alla guidningar är inställda tillsvidare. Visserligen är smittorisken låg utomhus, men då det förekommer gemensamt användande av kikare så vill vi inte chansa. Vi hänvisar till egentid i naturen istället.


OBS! OBS! OBS!
Få härliga naturupplevelser under ledning av kunniga guider!

Har du tankar, funderingar eller idéer om ÖOF’s guidningar? Tveka inte att kontakta Joakim Granholm granholm.joakim@gmail.com

Onsdag 8 april kl 11-13 SKÅDARSKOLA:
FLYTTFÅGLAR PÅ FÅGELSTATIONEN
Årets skådarskola startar! Vi besöker Ottenby fågelstation och tittar närmare på de fåglar som anländer till landet nu. Vi skådar dessutom längs med stränderna på udden innan vi besöker naturum. Samling vid fågelstationens svarta grindar med rödhakar på. Efter guidningen kan du besöka naturum och påskpyssla. Restaurangen är också öppen. Kostnad: 80 kr/familj eller person.

OBS!! INSTÄLLT TILLS VIDARE!! Torsdag 23 april kl. 18:30. Årsmöte.
Allégården, Kastlösa. Även skådarpub efter årsmötet. Se kommande kallelse på hemsidan och i Calidris.

Torsdag 7 maj kl. 18:00. Vadarvandring Beijershamn.
Årets första vadarvandring! Samling vid parkeringen kl. 18:00. Gratis!

Torsdag 14 maj kl. 18:00. Vadarvandring Beijershamn.
Samling vid parkeringen kl. 18:00. Gratis!

Lördag 16 maj kl. 9-11 SKÅDARSKOLA:
GÖKOTTA
Vi upplever de tidiga morgontimmarnas fågelsång i Ottenby lund. Nu får vi njuta av de lite senare ankomna flyttfåglarna i lunden. Vi samlas vid Norra lundparkeringen i Ottenby naturreservat. Ta gärna med fikakorg och fågelbok. Kikare finns att låna. Turen är barnvagnsvänlig. Lämna hunden hemma eftersom vi går bland betesdjur. Kostnad: 80 kr/familj eller person.

Onsdag 20 maj kl. 18:00. Vadarvandring Beijershamn.
Samling vid parkeringen kl. 18:00. Gratis!

Torsdag 28 maj kl. 18:00. Vadarvandring Beijershamn.
Samling vid parkeringen kl. 18:00. Gratis!

Lördag 6 juni kl. 10-12 SKÅDARSKOLA:
STRANDENS FÅGLAR
Den här tiden på året kan man njuta av DE HÄCKANDE vadarfåglarna på stränderna. Skådarskolan hjälper dig att se skillnad på de olika arterna. Dessutom får du lära dig mer om vad som står på vadarfåglarnas meny. Ta med fikakorgen. Vi samlas vid parkeringen till Beijershamns naturreservat. Kostnad: 80 kr/familj eller person.

Lördag 8 augusti kl. 10 – 12  SKÅDARSKOLA:
VADARFÅGLAR
Nu kommer den riktiga utmaningarna i fågelvärlden. Så här på sensommaren ser DE STRÄCKANDE vadarfåglarna annorlunda ut. Kärrsnäppan kanske saknar sin svarta mage. Vi hjälps åt att reda ut problemen. Handkikare finns att låna. Ta gärna med fika. Samling vid Seby läge. Kostnad: 80 kr/familj eller person.

Lördag 12 september kl. 11-13 SKÅDARSKOLA:
ROVFÅGLAR
Nu sträcker rovfåglarna förbi! Vi samlas vid Södra lundparkeringen i Ottenby naturreservat. Förhoppningsvis får vi njuta av vråkar, kärrhökar, falkar OCH NÅGON ÖRN! Kikare finns att låna. Håll tummarna för vackert väder! Medtag fikakorg. Kostnad: 80 kr/familj eller person.

Lördag 24 oktober kl. 12-14 SKÅDARSKOLA: 
RINGMÄRKNING OCH FÅGELMAT
Vi besöker Ottenby fågelstation och får följa arbetet med ringmärkningen av de fåglar som är på väg söderut nu. Vi spanar även av läget längs stränderna och passar på att göra ett besök på naturum Ottenby. Här kollar vi närmare på utställningen men passar också på att göra lite fågelmat.  Samling vid Blå museet på stora parkeringen på Ölands södra udde. OBS! Medtag gärna fika så bjuder vi på något extra. Kostnad: 80 kr/familj eller person.